Home » Mooi & Gezond

Mooi & Gezond

Natuurlijke verzorgingsproducten en biologische cosmetica zijn niet verrijkt met schadelijke stoffen en chemicaliën die slecht zijn voor de mens en het  milieu. Ze worden gefabriceerd van natuurlijke ingrediënten zoals oliën en kruiden en zijn vaak biologisch samengesteld. De producten zijn goed voor je huid en je lijf, maar ook voor het milieu.

 

Natuurlijke verzorgingsproducten zonder schadelijke stoffen
Gewone verzorgingsproducten zijn samengesteld uit allerlei stoffen waarvan meer inzicht is dat dit helemaal niet zo gezond is. Sommige van deze stoffen zijn goedgekeurd, nog steeds nemen meer mensen het zekere voor het onzekere. Onderzoek toont aan waarom de stoffen schadelijk zijn. In de meeste Europese landen zijn parabenen hierdoor verboden, deze stoffen verstoren onze hormonenhuishouding.

Aluminium is een vaste stof in deodorant, de meningen zijn verschillend hoe schadelijk het is. Maar deze deo’s zijn naast aluminium vrijwel altijd ook samengesteld uit parabenen en andere stoffen. Smeer jij dat graag iedere dag onder je arm? Gelukkig zijn er veel natuurlijke deodorant-soorten die ook goed werken. Een natuurlijke deodorant met een goede werking is op basis van baking soda.

Ook voor baby’s en kinderen is het een fijn idee om pure en natuurlijke producten te gebruiken.