Home » Groen onderweg

Groen onderweg

 

Wie duurzaam of beter gezegd eco onderweg wilt zijn moet zich voorbereiden
Onze afspraken voor de hele week worden netjes in onze agenda geplaatst. Er is een lange ‘to do’ met al onze plannen en dromen. Waarom zouden wij onze reizen niet plannen? Een stuk beter voor onze gezondheid, onze portemonnee en de moedernatuur! Bij het maken van een lange reis, zijn er ongetwijfeld rust of oplaadmomenten waar aan gedacht kan worden. Deze website is ter ondersteuning om eco op reis te kunnen gaan met handige must-have items voor een reizende eco fanaat.

Voor de CO2 uitstoot maakt het veel verschil wat voor vervoersmiddel wij dagelijks kiezen. Gelukkig zien we een opwaartse trend dat mensen steeds meer alternatieven nemen voor de benzine auto door gebruik te maken van de fiets of de trein. Lopen of fietsen is en blijft het beste voor het milieu. Voor het bezoek aan een grote stad werkt de combinatie fiets-trein-fiets vaak goed.

Komt een auto of een andere vervoersmiddel toch beter uit, dan kun je kiezen voor een elektrische vervoersmiddel die bij je past. Welke duurzaam vervoersmiddel kan echter soms een lastige vraag zijn. De fabricage van een elektrische auto is vaak slechter voor het milieu dan een gemiddelde benzineauto (4). In het gebruik is een elektrische auto milieuvriendelijker. De jaarlijkse CO2-uitstoot is veel lager en ook de fabricage hiervan wordt steeds minder belastend voor het milieu. Op termijn verdien je de milieu productielasten van elektrische auto dan ook weer terug, doordat per kilometer het rijden in een elektrische auto een stuk beter is.

Een elektrische auto in combinatie met zonnepanelen kan erg interessant zijn. De batterijen van je elektrische auto kunnen opladen op eventuele overcapaciteit van je zonnepanelen. Let wel, je hebt gemiddeld zo’ n 16 zonnepanelen nodig om volledig op zonne-energie te kunnen rijden. Zie ook zonnepanelen wel of niet voor verdere info over zonnepanelen.